سـرمایـه گـذاری برای تـولید
پنجشنبه - 19 تیر 1404
EN
عضو کمیته راهبری مولدسازی در پنل خصوصی سازی:

مولدسازی الگوی موفق جهانی برای اقتصاد پیشرو است

عضو کمیته راهبری مولدسازی در پنل تخصصی سازمان خصوصی سازی ضمن تاکید بر ساختارها و ماموریت‌های مرکز ملی مولدسازی اظهار کرد: مولدسازی در چند کشور جنوب شرق آسیا و اروپا به‌عنوان الگو موفق جهانی می‌تواند اقتصاد پیشرو مردمی را برای ما رقم بزند.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، پنل تخصصی سازمان خصوصی سازی در دهمین رویداد بین المللی کیش اینوکس با حضور تعدادی از معاونان و اعضای هیات عامل این سازمان و با استقبال خوب مشارکت کنندگان به همراه تنی چند از مدیران ارشد بازار سرمایه و مالی کشور برگزار شد.

حسین امیر رحیمی عضو کمیته راهبری مولدسازی دارایی های دولت در این پنل ضمن تأکید بر تجربه جهانی مولدسازی اظهار کرد: موضوع ساماندهی اموال مازاد دولت در چند کشور جنوب شرقی آسیا مطرح است، همچنین براساس گزارش موسسه(kpmg) به‌عنوان یک نهاد بین المللی در حوزه تحلیل عملکردهای مالی، برخی کشورهای اتحادیه اروپا مولدسازی دارایی های مازاد خود را به عنوان تجربه موفق جهانی عملیاتی کرده‌اند.

ساختار و ماموریت مرکز ملی مولدسازی

وی به بروکراسی دارایی های مازاد دولت در مرکز ملی مولدسازی اشاره کرد و گفت: شناسایی املاک مازاد از طریق سامانه‌های سادا و مدد، ارزش افزایی آن‌ها به کارایی حداکثری و مولدسازی آن‌ها با روش‌های مصوب در ماده ۱۲ آیین نامه مربوطه از ماموریت‌های مرکز ملی مولدسازی است.

حسین امیر رحیمی درباره نقش استان‌ها به نکاتی پرداخت و افزود: با تفویض اختیار مولدسازی به استانداران کشور، کارشناسی اولیه املاک مازاد هر استان توسط مدیران اقتصادی مربوطه صورت گرفته و در سامانه مدد بارگزاری می‌شود، سپس با تکمیل مدارک و تصمیم گیری در کارگروه استانی برای اقدامات نهایی از سوی مرکز ملی مولدسازی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

سرپرست سابق مرکز ملی مولدسازی دارایی‌های دولت، تعیین و تکلیف پروژه‌های نیمه تمام دولت را با اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: بیش از هزار پروژه ناتمام بالای ۲۰ سال بلاتکلیف مانده و حتی ۳۰ درصد هم پیشرفت نداشته‌اند، معطل ماندن این پروژه‌ها دیگر بهره‌وری مطلوبی نخواهد داشت و باید کنار گذاشته شوند درحالی که با بهروری و تامین مالی این پروژه ها به عنوان یکی از روش‌های موثر مولدسازی می توان امیدوار بود.

وی ادامه داد: بنگاه‌ها پس از واگذاری نیاز به پایش میزان تحقق تعهداتی دارند که مالک جدید طبق برنامه توسعه خود متعهد می‌شود، همچنین درآمد حاصل از مولدسازی طبق قانون باید ۵۰ درصد در تکمیل پروژه‌های ناتمام مصرف شده و نصف دیگر به حساب خزانه واریز شود، البته دستگاه‌های دولتی که املاک مازاد بلاتکلیف دارند نسبت به بهره برداری از این درآمد خزانه محروم هستند.

۶۰ درصد طرح فرهنگسازی مولدسازی تدوین شده است

حسین امیر رحیمی ضمن تاکید بر عملکرد مرکز مولدسازی توضیح داد: تاکنون ۲۰ جلسه کمیته پایش و ارزش افزایی و ۱۷ جلسه هیئت عالی بعد از اصلاحات جدید به محوریت مرکز مولدسازی برگزار شده است، همچنین برای فرهنگ سازی امر مولدسازی طرح ویژه‌ای در نظر گرفته شده است که تاکنون ۶۰ درصد آن تدوین شده و تا پایان سال تکمیل می‌شود.

رضا امامی
تهیه کننده:

رضا امامی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1402/08/24 10:44
تنظیمات قالب