رییس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد:
مولدسازی؛ یک تیر و چند نشان
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مولدسازی از یک سو دارایی های راکد را وارد چرخه اقتصاد می کند و از سوی دیگر با منابع حاصل از مولدسازی، پروژه های نیمه تمام دولت را تکمیل خواهد کرد. بنابراین با این اقدام عدم انتفاع از دارایی ها از دو سو از بین خواهد رفت.

محمدرضا پورابراهیمی، عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا روز یکشنبه در جمع اعضای دبیرخانه هیات عالی مولد سازی دارایی های دولت یادآور شد: وقتی یک دارایی غیرمولد و راکد، که سالها بدون استفاده مانده در مسیر مولدسازی قرار می گیرد، هم پول آن می تواند پروژه نیمه تمام را تکمیل و آن را وارد مدار تولید کند و هم خود دارایی راکد توسط بخش خصوصی به مدار تولید و ایجاد خدمت اقتصادی وارد می شود.
وی افزود: مهمتر و حیاتی تر از هر دوی این نتایج ، انتفاع ملی اقتصاد است. یعنی بجز آنکه دولت و فعالان اقتصادی مشارکت کننده در مولدسازی، منتفع می شوند، کل کشور هم از آن سود می برد.
وی توضیح داد: شاخص تولید ناخالص ملی که مبنای رشد اقتصادی ما را محاسبه می کند، مجموع ارزش کالا و خدماتی که در طول یک سال اتفاق میفتد را در بر می گیرد، بنابراین هر گونه مولد سازی و خارج کردن دارایی ها از رکود، خواسته یا ناخواسته ارزش مثبت دارد و کمک می کند که سرانه رفاه در کشور افزایش یابد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کشوری که دارایی هاش غیرمولد بماند و نتواند از آنها استفاده کند، نرخ بازده دارایی هایش به شدت پایین آمده و هزینه فرصت بالایی را تجربه خواهد کرد. وقتی هم در اقتصاد کشور با هزینه عدم انتفاع مواجه باشیم، این عدم انتفاع فقط به دولت بر نمی گردد بلکه به اساس جامعه و همه مردم را در بر می گیرد و در حقیقت کل کشور ضرر می کند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از چالش هایی که اقتصاد کشور از سالهای گذشته با آن مواجه بوده، وجود دارایی های دولتی است که هیچگونه انتفاعی از آنها نصیب کشور نشده است، گفت: نرخ بالای عدم انتفاع از دارایی ها به شدت روی اقتصاد اثر منفی گذاشته و زمان آن فرارسیده که ظرفیت های خالی کشور را فعال کرده و دارایی های راکد را در مدار انتفاع قرار دهیم.
وی کار انجام شده در مولد سازی را بزرگ ، مهم و مورد حمایت سران قوا دانست و افزود: این اجماع ملی برای اجرای یک طرح در تاریخ جمهوری اسلامی بی سابقه است. بنابراین اگر به نتیجه برسد، الگوی مدیریتی جدید از همگرایی همه قوا در تصمیم گیری های اجرایی کشور خواهد بود ولی اگر خدای نکرده به نتیجه نرسد هزینه سنگینی مادی و معنوی برای کشور خواهد داشت.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بخشی از فضای رسانه ای که علیه مولد سازی شکل گرفت، بیرونی و ساخته و پرداخته کسانی است که با رشد و پیشرفت ایران مخالف هستند اما برخی از انتقادهای داخلی یقینا به دلیل عدم اطلاع رسانی و نداشتن آشنایی با طرح بود که راهکار حل آن تبیین و تشریح مزایای مولد سازی است.
وی با اشاره به اینکه در گامهای اولیه برای مولدسازی بیشتر روی فروش اموال راکد کار شده، اضافه کرد: بهتر است برخی روشهای خاص دیگر مثل ارزش افزایی، طرق مختلف جلب مشارکت، اجاره های بلندمدت و ایجاد صندوق در فرایند بازار سرمایه که در مصوبات مولدسازی هم وجود دارد، نیزدر دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: نگاه ما به این طرح نگاهی امیدوارانه است و رویکرد موجود قبول داریم. البته کمیسیون اقتصادی مجلس در مسیر جایی اشتباهی را ببیند حتما تذکر می دهد و برای رفع آن می کوشد اما اعتقاد قلبی ما این است که مولدسازی اگر با قوت جلو برود، اثرات مثبتش برای مردم هم مشهود خواهد بود.
نظر دهید