سـرمایـه گـذاری برای تـولید
پنجشنبه - 19 تیر 1404
EN
رییس کل سازمان خصوصی‌سازی در مراسم رونمایی از تالار مولدسازی دارایی های دولت:

۳۳۵۷ دارایی دولتی در مسیر مولدسازی/ مازاد بودن ۱۳۸۷ ملک مصوب شده است

سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد: تاکنون ۳۳۵۷ دارایی یا به صورت خود اظهاری دستگاه‌ها یا به صورت ورود مجری شناسایی شده اند که از این تعداد مازاد بودن حدود ۱۳۸۷ دارایی به تأیید هیأت عالی مولدسازی رسیده است.

حسین قربان‌زاده، رییس کل سازمان خصوصی سازی در مراسم رونمایی از تالار مولدسازی دارایی‌های دولت یادآور شد: فروردین سال جاری آئین‌نامه اجرایی اصلاحی مولدسازی دارایی‌های دولت به تصویب هیأت مولدسازی و شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا رسید و زیرساختی برای انجام امر مولدسازی که در عمل پیچیدگی‌های زیادی دارد صورت گرفت.وی با اشاره به اینکه بعد از تصویب آئین‌نامه اجرایی با دستور وزیر اقتصاد، دبیرخانه کار اصلی خود را آغاز کرد، گفت: فرایند شناسایی دارایی‌ها، ارزش افزایی به منظور جلوگیری از خام فروشی، قیمت گذاری به منظور آماده‌سازی ملک و انتخاب روش مولدسازی انجام شد.

وی اضافه کرد: حدود ۱۰ جلسه تخصصی هیأت عالی مولدسازی با حضور مسئولان ارشد سه قوه برگزار شد و امروز با شعار شفافیت و رقابت در مولدسازی دارایی‌های دولت، اکنون تالار مولدسازی دارایی‌های دولت افتتاح می‌شود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: تاکنون ۳۳۵۷ دارایی یا به صورت خود اظهاری دستگاه‌ها یا به صورت ورود مجری شناسایی شده اند که از این تعداد مازاد بودن حدود ۱۳۸۷ دارایی به تأیید هیأت عالی مولدسازی رسیده است که اجماع سه قوه‌ای در این مورد وجود دارد.

معاون وزیر اقتصاد اعلام کرد: از این میزان ۱۲۹۶ دارایی در مرحله ارزش افزایی یعنی تغییر کاربری یا افزایش تراکم و …قرار دارند و ۹۱ دارایی در مرحله قیمت گذاری هستند و قیمت و روش مولدسازی چهار دارایی به تأیید هیأت عالی رسیده و آماده عرضه هستند.

قربان‌زاده افزود: حدود ۳۳۰۰ دارایی، با خوداظهاری دستگاه‌ها بوده است که دارایی‌ها را برای راه اندازی پروژه‌های نیمه تمام خود معرفی کرده‌اند که البته در کل کشور پراکنده هستند.

وی اضافه کرد: ۵۷ دارایی، با مساحت حدود ۸۱۳ هکتار، توسط مجری یعنی دبیرخانه راسا شناسایی شده است. این اراضی و املاک در بهترین نقاط تهران و شهرهای بزرگ هستند. از این تعداد، مازاد بودن ۱۵ مورد از این ۵۷ دارایی، به تصویب هیأت عالی مولدسازی رسیده است.

قربان‌زاده افزود: این ۱۵ دارایی، حدوداً ۶۷ هکتار مساحت در تهران و مراکز استان‌های مختلف دارند که بعد از ارزش افزایی، قیمت آنها حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: این آغاز یک حرکت مهم در اقتصاد ایران است که با رویکرد بهبود مدیریت دارایی‌های دولت و حکمرانی دنبال می‌شود.وی اظهار کرد: دارایی‌های مذکور بعد از تصویب مازاد بودن در مرحله ارزش افزایی قرار می‌گیرند. سپس بعد از مطالعه و تحلیل بازار بهترین ارزش افزایی معقول تهیه و جهت تصویب به مراجع ذیربط شهرسازی مانند کمیسیون ماده ۵ شهرداری‌ها برسد.

رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: بعد از ارزش افزایی به مرحله ارزشیابی یا قیمت گذاری می‌روند تا کارشناس یا هیأت کارشناسی آن دارایی را قیمت گذاری کنند. بعد از مرحله قیمت گذاری هم که مصوبه هیأت عالی اخذ شد، املاک آماده عرضه می‌شوند.

رئیس سازمان خصوصی سازی تاکید کرد: بسیاری از این دارایی‌ها به روش‌های مختلف مولدسازی می‌شوند و همه موارد به صورت مزایده مستقیم در بورس کالا عرضه نمی‌شوند، بلکه در قالب مشارکت در سرمایه گذاری و یا تأسیس صندوق‌های سرمایه گذاری واگذار خواهند شد.وی تاکید کرد: بر خلاف انگ‌هایی که زده شد امروز مولد سازی فصل تازه‌ای را با تکیه بر شفافیت و رقابت دنبال می‌کند.

کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1402/04/21 10:26
تنظیمات قالب