دولت بزرگ عامل عقبماندگی تولید
اولین نشست جامعه و بازار به فرصتی تبدیل شد تا مسایل اقتصادی و صنعتی از نگاه جامعهشناسان بررسی شود. در این نشست، علیاصغر سعیدی، جامعهشناس در سخنانی به بررسی سیر تاریخی رابطه تجار و صنعتگران با دولت و جامعه پرداخت. به باور او، ذهنیت جامعه ایران نسبتبه «سرمایه» منفی است اما بخشخصوصی هنوز هم متوجه این ذهنیت منفی نیست. بهگفته حجتالله میرزایی، رییس مرکز پژوهشهای اتاق ایران، پیشروی دولت باعث عقب راندن جامعه و بازار شده؛ بزرگی دولت به بالا رفتن سطح رفاه منجر نشده. رشد اقتصادی کمتر، فقر و نابرابری بیشتر نتیجه پیشروی دولتها در مرز جامعه و بازار شده است. یعنی وقتی دولت در حال بزرگ شدن است، حمایتی برای بازار و جامعه اتفاق نمیافتد.
توسعه خصوصی سازی گامی کلیدی به سوی توسعه و خدمت
خصوصی سازی به عنوان یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین اصلاحات اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، از دهه های گذشته تاکنون همواره مورد توجه سیاست گذاران و اقتصاددانان بوده است.
مقاله
بررسی مفاهیم و نظریه های خصوصی سازی و موفقیت های جهانی
خصوصی سازی به طور خاص پدیده نوظهور دو دهه آخر قرن بیستم است که کشورهای تابع نظام سرمایهداری و اقتصاد بازار از طریق سازمانهای جهانی از جمله صندوق بین المللی پول و بانک جهانی با هدف رشد و توسعه اقتصادی به کشورهای جهان سوم از جمله کشور ایران تجویز ودریافت هر گونه وام را از این مراکز مشروط به اجرای خصوصی سازی کردند.
مقاله
مقایسه قیمت واگذاری سهام شرکتهای دولتی مشمول خصوصیسازی با قیمت محاسبه شده برمبنای مدل نسبت قیمت بازار به سود هر سهم(P/E) شرکتهای مشابه
امروزه یکی از راههای دستیابی به توسعه پایدار، انتقال مالکیت از مالکیت دولتی به مالکیت خصوصی بیان شده است. تصویب سیاستهای اصل44 قانون اساسی توسط مجلس شورای جمهوری اسلامی ایران نیز گویای همین امر است. یکی از بهترین روشهای خصوصیسازی، واگذاری سهام از طریق بورس اوراق بهادار است و یکی از مسائل مهم جهت تحقق آن، نحوه قیمتگذاری سهام واگذارشده میباشد. بهدلیل اهمیت و حساسیت موضوع قیمتگذاری سهام، تاکنون مدلهای زیادی مبتنیبر دیدگاههای مختلف ارائه گردیده که با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی، منطقهای وغیره، نتایج و کاربردهای متنوع و متفاوتی، داشته است.