تاکید رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران بر ترسیم چشمانداز واقعی اقتصاد
رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران خواستار هدفگذاری در چشمانداز 1430 به منظور تبدیل شدن ایران به اقتصاد سوم منطقه شد.

به گزارش روابطعمومی سازمان خصوصی سازی به نقل از اتاق ایران آنلاین، علیرضا کلاهی صمدی رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، ضمن اشاره به عدم تحقق اهداف سند چشمانداز 1404 و برنامههای توسعه نوشته شده بر مبنای آن، گفت: در مدیریت سازمانی که در ابعاد کوچکتر و قابل مشاهدهتری اجرا میشود، برای هر هدف سازمان مسئولی تعیین میشود تا در دورههای مشخص، توسط یک کمیته راهبری دلیل تحقق و عدم تحقق آن پایش شده و در صورت نیاز خود هدف بازنگری میشود. متأسفانه در تدوین و اجرای سند 1404، مشخص نیست مسئولیت تحقق اهداف با چه کسی یا کسانی است و تنها در پایان دوره با یک نگاه رو به عقب اعلام میشود، که این اهداف محقق نشدهاند. در صورتی که باید با نگاه رو به جلو، اهداف و مسئولیتها در چشمانداز روشن باشد.
کلاهی صمدی، با بیان اینکه اهداف سند چشمانداز باید بلندپروازانه باشد اما این به معنای تخیلی بودن اهداف نیست، اظهار کرد: اهداف سند چشمانداز، نباید سهلالوصول باشد اما در عین حال نباید بیش از اندازه هم غیرواقعی دیده شوند. مثلاً اگر توان تولید در یک کارخانه 15 هزار تن است نمیتوان هدف سال بعد این کارخانه را 30 هزار تن تعیین کرد. چشمانداز آینده هر کشوری بستگی به عملکرد گذشتهاش دارد و نمیتواند چندان از آن جدا باشد.به نظر میرسد، با توجه به نیازهای کشور، باید بر روی توسعه زیرساختها و توسعه پایدار تمرکز ویژه شود. بدون زیرساخت کارآمد نمیتوانیم هیچ نوع فعالیت اقتصادی کارآمدی را متصور باشیم. با وضعیت فعلی زیرساختهای کشور اگر در گام اول به این موضوع نپردازیم باید فاتحه توسعه را در کشور بخوانیم.
وی در ادامه افزود: این کافی نیست و این سند در طول اجرا باید مرتب پایش شود. اگر قرار است در 26 سال دیگر به هدفی برسیم باید از الان نمودار دسترسی به هدف و جایگاه ما در هر سال نسبت به هدف ترسیم شود و برای آن مسئول مشخص تعیین شود تا هر لحظه که از مسیر خارج شدیم یا به دنبال اصلاح مسیر و یا تغییر هدف متناسب با واقعیتها باشیم. در سال 1988 بعد از پایان جنگ تحمیلی و خسارتهای ناشی از انقلاب، کماکان رتبه اول تولید ناخالص داخلی در منطقه بودیم. اما امروز فاصله چند برابری با رقبای منطقهای خود مثل عربستان و هند داریم و حتی تولید ناخالص داخلی ما از تولید ناخالص داخلی کشور کوچکی مثل امارات هم کمتر است. این در بلندمدت یعنی کماهمیت شدن کشور که خودش تهدید امنیتی نیز محسوب میشود. ادامه این روند باعث میشود وضع ما در معادلات منطقهای چیزی شبیه به وضع امروز افغانستان شود. به نظر میرسد در چشمانداز 1430 با توجه به میزان جمعیت و سایر مزیتهای اقتصادی، حداقلیترین هدفگذاری در حوزه اقتصاد باید تبدیل ایران به اقتصاد سوم منطقه باشد.
نظر دهید