سـرمایـه گـذاری برای تـولید
پنجشنبه - 19 تیر 1404
EN

عضو مجمع تشخیص مصلحت‌نظام:بخش خصوصی مجری چشم‌انداز ایران آینده است

در نشست آغاز فرآیند ترسیم سپهر ایران آینده الزامات تدوین این سند و حد و حدود مشارکت بخش خصوصی در اتاق ایران همچون جایگاه بخش‌خصوصی، مشارکت بخش خصوصی، موانع و راهکار‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی‌سازی به نقل از اتاق ایران آنلاین، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، در نشست "آغاز فرآیند ترسیم سپهر ایران آینده" گفت: چشم‌انداز آن چیزی است که به توافق می‌رسیم و درباره آن اجماع می‌کنیم؛ چراکه یکی از دلایل عدم تحقق چشم‌انداز 20 ساله، این بود که با مردم و فعالان اقتصادی درباره آن حرفی نزدیم و تقسیم وظایف انجام ندادیم. اینکه می‌خواهیم کجا باشیم و به چه نقطه یا برسیم را باید مشخص کنیم و این جهت‌گیری ما را نشان می‌دهد. سیاست‌ها را متمایل به این جهت‌گیری‌ها می‌توان تعیین کرد.

آقامحمدی با بیان اینکه در حال حاضر با اتاق ایران، بسیج همه فعالان اقتصادی در خدمات، کشاورزی و صنعت را کلید زده‌ایم، تأکید کرد: میدان را نباید ببندیم. باید مدلی را طراحی کنیم که مطمئن باشیم همه در این مدل مشارکت می‌کنند. رهبر انقلاب اسلامی معتقدند بخش خصوصی قابلیت تحقق رشد 8 درصدی را دارد؛ بنابراین باید جهت‌گیری بخش خصوصی را روشن کنیم. بخش خصوصی طی 9 ماه با مشارکت حداقل 400 نفر برای ناترازی‌های مختلف کشور بحث کردند و طرح روشنی را به‌عنوان راه‌حل ارائه دادند و تنها خواسته آن‌ها این بود که دولت باید جای خود را با ما عوض کند و اختیارات کافی بدهد و از مداخله پرهیز کند.

آقامحمدی، به اتاق ایران پیشنهاد کرد: با استخراج تاریخ شفاهی بعد از انقلاب و مشاهده سیر تحولات دست به امیدآفرینی بزند. وی با بیان اینکه یکی از آسیب‌های اجرای چشم‌انداز، نامشخص بودن مجری آن بود، تأکید کرد: حرف ما این است که بخش خصوصی، مجری چشم‌انداز ایران آینده است و اگر قرار است این بخش آن را محقق کند پس خودش باید در تدوین آن دخیل باشد.

آقا محمدی گفت: نسل ما در آن افق فعال نخواهد بود و اگر جوانان را دخیل نکنیم نمی‌توانیم سند چشم‌انداز را پیش ببریم. باید ایده‌ها از کسانی بیاید که خودشان در آن افق فعال خواهند بود. باید سرعت تحولات را ببینیم و به نسل جوان و نیازهای آن توجه کنیم. نظام آموزشی ما تناسبی با این چشم‌انداز ندارد و باید منطبق با نسل آینده شود.

او تأکید کرد: باید مشخص کنیم چه می‌خواهیم و لوازم آن چیست و در ادامه همه‌چیز باید در جهت رسیدن به این خواسته تغییر کند. باید ایده‌ها در همین چارچوب طراحی شوند. تا پایان سال، ایده اولیه را باید ارائه کنیم و بعد باید آن را به افکار عمومی ارائه کنیم. دست‌کم 200 نفر را مشخص کردیم از همه طیف‌ها و مصاحبه عمیق می‌گیریم هرکسی با هر دیدگاهی که دارد نگاه خود درباره ایران آینده را مطرح می‌کند و ما امانت‌دارانه همه آن‌ها را به اطلاع مسئولین نظام می‌رسانیم.

او با بیان اینکه باید به کلان‌روندهای جهانی هم در این مسیر توجه کنیم، اظهار کرد: در بخش خصوصی این کار باید به‌صورت تخصصی دنبال شود و تقسیم‌کار انجام شود.برای تحقق رشد 8 درصدی با مشارکت قوای سه‌گانه اقداماتی را انجام دادیم، ادامه داد: رئیس قوه قضاییه از ما خواسته است تمام اشکالات مطرح شده از سوی بخش خصوصی که مانع تحقق رشد 8 درصد است را جمع‌آوری کنیم تا قوه قضاییه رفع آن‌ها را پیگیری کند.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به طرح شورای وکالت، گفت: در این طرح دیده شده کار قضاوت در پرونده‌های مربوط به گروه‌های صنفی و بخش خصوصی به این شورا منتقل شود و حکم آن لازم‌الاجرا باشد. این طرح مراحل ابتدایی اجرایی شدن را گذرانده است و اگر اجرایی شود می‌تواند امنیت فضای کار برای بخش خصوصی تا حد زیادی فراهم کند.

 

کلمات کلیدی
نازنین همتیان
تهیه کننده:

نازنین همتیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1403/10/04 13:21
تنظیمات قالب