سـرمایـه گـذاری برای تـولید
شنبه - 21 تیر 1404
EN

آمادگي مجلس در طراحي فرمول خصوصي سازي استقلال و پرسپوليس

رييس كميسيون ويژه اصل 44 قانون اساسي مجلس از اعلام آمادگي مجلس براي طراحي فرمول خصوصي سازي استقلال و پرسپوليس و كمك به دولت در اين زمينه خبر داد.

رييس كميسيون ويژه اصل 44 قانون اساسي مجلس از اعلام آمادگي مجلس براي طراحي فرمول خصوصي سازي استقلال و پرسپوليس و كمك به دولت در اين زمينه خبر داد.
 
 
رييس كميسيون ويژه اصل 44 قانون اساسي مجلس از اعلام آمادگي مجلس براي طراحي فرمول خصوصي سازي استقلال و پرسپوليس و كمك به دولت در اين زمينه خبر داد.
حميدرضا فولادگر درباره تصميم دولت براي خصوصي سازي دو باشگاه استقلال و پرسپوليس اظهار داشت: ما در مجلس به سه دليل معتقديم بايد اين دو تيم به بخش خصوصي واگذار شوند؛ نخست اينكه از آنجا كه اين تيم ها در كنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC) به صورت باشگاه حرفه اي ثبت شدند و باشگاه حرفه اي بايد خصوصي باشد.
نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: دوم اينكه ماهيت استقلال و پرسپوليس، شركت است و در اساسنامه به عنوان شركت تجاري معرفي شده اند و در قالب يك شركت ثبت شده اند نه يك موسسه فرهنگي و به همين دليل هم AFC آنها را پذيرفت.
وي درباره سومين دليل نيز گفت: در برنامه پنجم توسعه كه بعدتر هم در برنامه ششم آمده، دولت از هزينه كردن در ورزش حرفه اي منع شده است.
فولادگر كه با پايگاه اطلاع رساني خانه ملت گفت وگو مي كرد، درباره كمك كنوني دولت به استقلال و پرسپوليس توضيح داد: درست است كه اين تيم ها اسپانسر دارند و از تبليغات دور زمين و لباس و امثالهم پول دريافت مي كنند و خودشان درآمد دارند، ولي دولت هم كمك مي كند و اگر دخل و خرج آن برابر نشود، كسري هايشان را از دولت كمك مي گيرند.

بايد فرمول واگذاري استقلال و پرسپوليس به درستي تعريف مي شد
وي درباره خروج اين دو تيم از جريان مزايده در اولين دوره تصميم براي خصوصي سازي با مصوبه هيات دولت نيز گفت: دولت اين دو تيم را به دليل فرهنگي بودنشان از ليست واگذاري خارج كرد ولي مجلس در همان زمان روي اين مصوبه دولت بحث داشت؛ تصميم دولت مبني بر تعريف استقلال و پرسپوليس به عنوان يك موسسه فرهنگي ورزشي براي خارج شدن از شمولات خصوصي سازي، اشتباه بود.
رييس كميسيون ويژه اصل 44 قانون اساسي در مجلس درباره فضاي كنوني و حساسيت هاي موجود براي واگذاري اين دو تيم اظهار داشت: دولت ها مرتبا اينطور وانمود مي كنند كه اين دو باشگاه آنقدر مهم هستند كه واگذاري آنها به اين سادگي شدني نيست؛ در حالي كه اينطور نيست و اگر فرمول واگذاري براي آن تعريف شود، به درستي و با كمترين پيامد منفي خصوصي خواهند شد.

چاره آنكه استقلال و پرسپوليس در اختيار يك فرد نباشند، چيست؟
وي در ادامه به دسته بندي باشگاه ها اشاره كرد و گفت: برخي باشگاهها، وابسته به شركت ها هستند مانند سپاهان، فولاد مباركه، ذوب آهن، مس و تراكتورسازي كه غيردولتي محسوب مي شوند.
عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس ادامه داد: اگر حساسيتي روي افراد است و بگويند به دليل ملي بودن استقلال و پرسپوليس و طرفداران زياد نمي شود آنها را به يك فرد واگذار كرد، مي توانستند مدل تعريف كنند.
وي درباره نمونه اين مدل توضيح داد: مثلا سهمي به پيشكسوتان مي دادند، از ظرفيت طرفداران استفاده مي شد، شركت سهام عام تشكيل مي دادند و وارد بورس مي كردند تا خيل عظيم طرفداران و علاقه مندان اين دوباشگاه مي توانستند سهام آن را خريداري كنند تا در تمركز يك فرد هم نباشد.
رييس كميسيون ويژه اصل 44 قانون اساسي در مجلس شوراي اسلامي با ابراز رضايت از نامه وزير ورزش براي خصوصي سازي استقلال و پرسپوليس، افزود: ما موافقيم و حتي حاضريم با دولت همكاري كرده و مدل واگذاري را هم تعريف كنيم؛ مثلا شركتي تاسيس شود كه خود دولت 20 درصد سهم و يك كرسي مي گرفت تا نظارتش را هم داشته باشد؛ از آن سو اين سهام قابل ارائه به مردم باشد، يعني سهامي عام شود و مردم و هواداران و پيكشسوتان سهامدار آن شوند./ايسنا
منبع خبر:
 روزنامه شروع
 

 

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1397/08/06 13:08
تنظیمات قالب