رئیس مجلس شورای اسلامی درهمایش
اعتماد به بخش خصوصی یکی از مهمترین ارکان توسعه اقتصادی است که امیدواریم این نگاه بین تمام مسئولین و مدیران نهادینه شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش «تأمین مالی تولید/ از بنگاهداری به بنگاه سازی» در سخنرانی خود در این همایش بر لزوم اصلاح نگاهها و رویکردهای موجود در نظام اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: بانکها باید از بنگاهداری فاصله بگیرند و به تأمین مالی بنگاهها و پروژههای تولیدی بپردازند.
قالیباف درباره بنگاهداری و بنگاهسازی، گفت: ما بنگاهها را به سه دسته تقسیم میکنیم که یک دسته بنگاههایی هستند که بعد از تحولات نظامی، بانکی و در دهه ۶۰ به بعد و زمانی که قانون بانکداری بدون ربا مطرح شد، پیش آمدند. یک بخش نیز سرمایهگذاریهایی بود که در دهه ۷۰ در بانکها اتفاق افتاد، مثلا کاری که بانک سپه در حوزه فولاد و مجموعه امید انجام داد. اینها نمونههایی از نوع بنگاهسازی ما در دهه ۷۰ است که واقعا الگوهای موفقی است و باید به آنها توجه کنیم. یکسری بنگاهها هم قهری هستند و به مجموعه بانکها به دلایل مختلف وارد شدند که نمیخواهم به آن اشاره کنم.
وی ادامه داد: در قانون برنامه آمده که باید این بنگاهها واگذار شود؛ اولین سوال این است که به چه کسی واگذار کنیم؟ یک اشکالاتی وجود دارد. در زمانی که به اوج بحثهای سیاسی میرسیم، حرف از این زده میشود که بنگاه واگذار شده ۳۰ سال قبل را نبش قبر کنیم و ببینیم ۳۰ سال قبل چه اتفاقی افتاده است، اما تا یک مقدار تب سیاسی پایین میآید اصلا فراموش میکنیم که چیزی وجود داشته یا نداشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که سرانجام هفت تپه چه شد؟ گفت: ما خودمان تصمیم گرفتیم و گفتیم که بخشی از هفت تپه متعلق به این بانک و بخشی دیگر از آن متعلق به بانک دیگری است. الان هم بانکها نمیدانند که باید چه کار کنند. اگر میتوانند در آن سرمایهگذاری کنند، شروع کنند اما اگر نمیتوانند سرمایه گذاری کنند، تکلیف را روشن کنیم؛ اگر صاحب آن را واگذار کند معلوم نیست میتواند آن را نگه دارد.
قالیباف افزود: تمام جلسه سه هفته قبل سران قوا درباره موضوع بی اعتمادی بود از این جهت که ما شجاعت را از مدیران برای فروش به دهها دلیل گرفتیم. مثلا میگوئیم که چه کسی به شما گفت که به این قیمت بفروشی یا به فردی که خریداری کرده و از آن خرید دو یا سه سال میگذرد، گفته میشود که بیا و آن چیزی را که خریداری کردی، برگردان و پس بده؛ ما از مسیر خصوصیسازی مطلع هستیم. حتما شجاعت را به مدیران و اعتماد را به مردم و سرمایهگذاران بازمیگردانیم. اینکه به چه کسی بفروشیم، نیازمند ابزارهای مالی است.
نظر دهید