سـرمایـه گـذاری برای تـولید
پنجشنبه - 19 تیر 1404
EN

رییس اتاق بازرگانی تهران:فرمان اقتصاد به دست بخش خصوصی بیفتد

رییس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد متاسفانه سهم بخش خصوصی در اقتصاد از ده تا دوازده درصد فراتر نرفته است هرچند وضعیت بخش،کشاورزی متفاوت است.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی به نقل از سایت اتاق بازرگانی تهران،محمود نجفی عرب رییس اتاق بازرگانی تهران در یکی از پنل‌های تخصصی همایش ملی کسب و کارهای خانوادگی   به دلایل عدم رشد ‌‌کسب‌وکارهای خانوادگی در ایران پرداخت و با اشاره به اجرای قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران و حاکم شدن نگرش‌های چپ‌گرایانه بر اقتصاد ایران در سال‌های نخستین انقلاب گفت: متاسفانه بقایای این تفکرات همچنان وجود دارد و به‌رغم تاکید مسئولان ارشد نظام بر توسعه بخش خصوصی این مهم هنوز اتفاق نیفتاده است. در واقع با وجود همه این تلاش‌ها برای آنکه، فرمان اقتصاد به دست بخش خصوصی بیفتد، مشاهده می‌کنیم که سهم بخش خصوصی در اقتصاد فراتر از 10 الی 12 درصد نرفته است. البته سهم بخش خصوصی در کشاورزی اندکی متفاوت از این ارقام است.
 
 

محمود نجفی عرب در ادامه به وضعیت کفایت سرمایه طی سال‌‌های 1390 تا 1402 اشاره کرد و گفت: گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که کفایت سرمایه طی این سال‌‌ها به قیمت ثابت سال 1390 نصف شده است. در واقع کفایت سرمایه در سال 1390 دو برابر 1402 بوده و استهلاک سرمایه نیز در سطح یک دوم سال 1402 بوده است.

 

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود 16 الی 17 شرکت دارویی چند ملیتی در دهه 1350 در کشور گفت که ایران تنها کشور در منطقه بود که شرکت‌‌های چند ملیتی دارویی بزرگ در آن دارای کارخانه بودند اما این ظرفیت‌‌ها به دلیل همان نگرش‌‌های چپ‌گرایانه از بین رفتند که البته مقام معظم رهبری نیز به این استراتژی سال‌‌های نخست انقلاب در مواجهه با صنایع خرده گرفته‌اند. در چنین شرایطی، انتظار این است که دولت فضا را به‌گونه‌ای مهیا کند که دست‌کم بخشی از این شرکت‌‌ها به کشور بازگردند و اقتصاد را از این وضعیت کفایت سرمایه نجات دهند.

نجفی عرب  به گزارش موسسه مک‌کینزی در مورد موقعیت ‌‌کسب‌وکارهای خانوادگی در جهان اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش این موسسه 70 درصد تولید ناخالص داخلی جهان از محل ‌‌کسب‌وکارهای خانوادگی حاصل می‌شود و این ‌‌کسب‌وکارها با 60 تا 70 تریلیون دلار ارزش، 60 درصد اشتغال جهان را نیز به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس اتاق تهران با یادآوری سهم این ‌‌کسب‌وکارها در اقتصاد جهان گفت: وقت آن رسیده است که با نگاه تاریخی به تحرکات صورت گرفته در قبال صنایع در اوایل انقلاب، از آن عبرت گرفته و اقتصاد را در ریل اصلی خود قرار دهیم.

او در ادامه با بیان اینکه شکل‌گیری انجمن ترویج ‌‌کسب‌وکارهای خانوادگی به نفع توسعه و سرمایه‌گذاری در کشور است و توسعه این کسب‌وکارها حتی می‌تواند بر مهاجرت اثر داشته باشد، از ضرورت اتصال این تشکل به اتاق‌ها سخن گفت و افزود: تلاش خواهیم کرد که نخستین انجمن ‌‌کسب‌وکارهای خانوادگی را در اتاق تهران تاسیس کنیم. در عین حال شایسته است که اتاق ایران نیز زمینه تاسیس سایر مراکز استانی این انجمن را تسهیل کند.

رئیس اتاق تهران همچنین گفت که اتاق تهران می‌تواند ضمن کمک به توسعه این ‌‌کسب‌وکارها، از منظر تقنینی نیز این ‌‌کسب‌وکارها را پشتیبانی کند.

 

 
کلمات کلیدی
معصومه ستوده
تهیه کننده:

معصومه ستوده

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1403/09/29 15:56
تنظیمات قالب