سـرمایـه گـذاری برای تـولید
دوشنبه - 23 تیر 1404
EN
با همت سازمان خصوصی سازی و با حضور مقامات ارشد کشور:

نخستین رویداد بین المللی خصوصی سازی در اقتصاد ایران برگزار شد

صبح امروز شنبه 31 اردیبهشت ماه 1401 ه.ش، اولین و بزرگترین رویداد بین المللی با موضوع خصوصی سازی در اقتصاد ایران با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصی سازی و همچنین جمعی از مدیران ارشد اقتصادی کشور در محل سالن اجلاس سران کار خود را آغاز کرد.

صبح امروز شنبه 31 اردیبهشت ماه 1401 ه.ش، اولین و بزرگترین رویداد بین المللی با موضوع خصوصی سازی در اقتصاد ایران با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصی سازی و همچنین جمعی از مدیران ارشد اقتصادی کشور در محل سالن اجلاس سران کار خود را آغاز کرد.
موضوعات کلیدی افتتاحیه
رییس جمهور در این همایش تاکید کرد دولت نباید متصدی باشد بلکه باید هدایت گر، نظارت گر و حمایت گر اقتصاد باشد.  
حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصی سازی، گفت: هشت مرحله خصوصی سازی از انتخاب بنگاه، آماده سازی، ارزشگذاری، بازاریابی مناسب، نوع واگذاری که تفکیک مالکیت از مدیریت می‌تواند یکی از راهکارهای آن باشد، انعقاد قرارداد و حذف شروط تحمیلی به خریدار، نظارت درست و شایسته و حل و فصل درست اختلافات حقوقی نیاز به تحول دارد. تمامی این ۸ مرحله نیاز به نظارت مناسب دارد. 
اسماعیل سقاب اصفهانی با اشاره به اینکه در فرآیند خصوصی سازی مشکل و اختلال وجود دارد و به یک چرخش جدی نیاز است، گفت: با ریل گذاری قبلی، امکان ندارد اهداف و سیاست‌های اصل ۴۴ محقق شود. واگذاری های ما دستوری و در فضای غیر رقابتی انجام شده و باید این مسیر را مسدود کنیم. وی با بیان اینکه قرار بود بار مدیریتی دولت را کم کنیم، نه اینکه سرمایه را از دست دولت دربیاوریم، افزود: در سند تحول تاکید شده، مالکیت‌ها باید زمان‌دار و مشروط باشد. باید سرمایه را تبدیل کنیم نه تخریب و خصوصی‌سازی باید محل تامین منابع توسعه‌ای و زیر ساختی کشور باشد. سند تحول دولت کتابی برای ویترین دولت نیست، برنامه عمل دولت است. دولت سازوکارهای مشخصی دارد.
غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران نحوه خصوصی سازی در کشور انتقاد کرد و گفت: رد دیون با خصوصی سازی همخوانی ندارد. رد دیون در حقیقت جیب به جیب کردن دولت است. هدف سیاست‌های ابلاغ شده، شتاب به سمت رشد اقتصاد ملی، بهره وری منابع انسانی، گسترش مالکیت در سطح عموم، ارتقای بنگاه‌ها و افزایش سهم بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی و… بود. اما ارزیابی‌های انجام شده و همچنین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد به اهداف درنظر گرفته شده نزدیک نشدیم. درحقیقت به جای آنکه خصوصی سازی به سمت اقتصاد مولد حرکت کند، روندی معکوس در پیش گرفت.
سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز عنوان کرد: امروز اعتماد اندکی در واگذاری های دولتی وجود دارد. باید توجه داشت که تنها اعمال حقوق مالکانه دولت کافی نیست، زیرا قبل از واگذاری بنگاه‌ها، نه بنگاه‌ها بهره‌ور شدند و نه اینکه پس از واگذاری‌ها رصد و پایشی صورت می‌گیرد. در حقیقت یک نوع رهاشدگی دیده می‌شود. گویا صرف تغییر مالکیت از دولت به بخش غیردولتی مانند عصای جادویی عمل کند، در حالی که بهره‌وری و کارآمدی در بنگاه‌های واگذار شده افزایش نیافته است، بنابراین باید در روند واگذاری‌ها تجدید نظر شود.
نشست‌های تخصصی چراغ راه خصوصی سازی 
مهمترین بخش این رویداد چهار روزه که از 31 اردیبشهت ماه تا سوم خراد ماه ادامه دارد برگزاری نشست های تخصصی است. سرمایه‌ داری دولتی، بنگاه‌های دولتی و عملکرد اقتصادی موضوع اولین نشست امروز این رویداد مهم اقتصادی بود که با حضور داود دانش جعفری‌، علی سرزعیم‌، مرتضی زمانیان و ویلیام ال. مگینسون برگزار شد. 
ارزیابی عملکرد اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی موضوع نشست دوم این رویداد بود. علی آقا محمدی‌، حمید رضا فولادگر، محمد قاسمی و حسین سلاح ورزی برگزار کنندگان اصلی این نشست تخصصی بودند. 
نشست سوم که با حضور سید شمس الدین حسینی، حجت اله میرزایی، حسن خوشپور، ابولفضل شبانی در ساعت 16:30 عصر برگزار شد به موضوع ارزیابی عملکرد خصوصی سازی شرکت های دولتی اختصاص داشت.
طی ۴ روز برگزاری این رویداد 15 نشست تخصصی با حضور صاحب نظران داخلی و بین الملل از جمله علی طیب نیا، محمدرضا پورابراهیمی، مسعود کرباسیان، احمد میدری، حسین راغفر و همچنین میهمانان خارجی پیش بینی شده است. ارایه گزارش واقع بینانه از نتایج واگذاری های انجام شده با توجه به عملکرد بنگاه ها و شرکت های موصوف در دوره پس از واگذاری، فرهنگ سازی و روشنگری اذهان عمومی، وظایف و پیامدهای خصوصی سازی در عرصه اقتصاد ملی و ایجاد همراهی افکار عمومی با اجرای سیاست های کلی اصل 44، تلاش برای ایجاد اتفاق نظر میان دستگاه های مختلف اجرایی، نظارتی و مسئولان ارشد نظام در موضوع خصوصی سازی با رویکرد رفع موانع و تسهیل در امر واگذاری های موفق، بهره گیری از تجربه های بین المللی از طریق مرور فرآیند خصوصی سازی در برخی کشورها، هم افزایی و تبادل نظر کارشناسی میان فعالان بخش خصوصی، مدیران بنگاه های واگذار شده و در لیست واگذاری با مسوولان دولتی و کارشناسان ذیربط و ترسیم چشم انداز و افق آینده خصوصی سازی با رویکرد جدید از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد و نشست های تخصصی آن ست.
کلمات کلیدی
ستاد خبری1
تهیه کننده:

ستاد خبری1

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1401/02/31 18:39
تنظیمات قالب