سـرمایـه گـذاری برای تـولید
یکشنبه - 05 مرداد 1404
EN

خصوصی سازی کلید اصلی توسعه یافتگی در کشور است

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: اگر خصوصی سازی به معنای کوچک سازی دولت انجام نشود کشور راهی به سوی توسعه نخواهیم برد؛ چرا که همه منابع توسط دولت بلعیده می شود و چیزی برای توسعه باقی نخواهد ماند.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: اگر خصوصی سازی به معنای کوچک سازی دولت انجام نشود کشور راهی به سوی توسعه نخواهیم برد؛ چرا که همه منابع توسط دولت بلعیده می شود و چیزی برای توسعه باقی نخواهد ماند.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ پوری حسینی صبح امروز در نخستین همایش ملی بررسی موانع ساختاری توسعه و خصوصی سازی در ایران گفت: توسعه یافتگی از جنبه های گوناگون از جمله سیاسی، فرهنگی و اقتصادی قابل بحث و بررسی و تعریف است که در کشور ما از بعد اقتصادی با موانع مختلفی روبروست.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: به عنوان مثال حدود 294 هزار میلیارد تومان در بودجه سالجاری کل کشور تعیین شده است که از این میزان، 197 هزار میلیارد تومان مصارف عمومی کشور است که حدود دو سوم کل بودجه را شامل می شود که البته همه این 294 هزار میلیارد تومان نیز قابل حصول نیست و بنابراین تقریبا درآمدهای عمومی کشور صرف مصارف عمومی می شود و باقیمانده ای برای صرف در امور توسعه نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در کشور ما معمول بر این است که کسری های بودجه ای را از اعتبارات غیرجاری کم می کنند و همین موضوع توضیح و دلیل کافی برای تبدیل شدن این قبیل موارد به موانعی در راستای توسعه یافتگی کشور است.
پوری حسینی با اشاره به این که اعتبارات جاری مواردی چون حقوق و مزایای کارمندان، یارانه و ... را شامل می شود که در توسعه یافتگی کشور نقشی ندارند تصریح کرد: با همه این موارد این پرسش پیش می آید که آیا بقیه کشورهای همسان ما، درصدهای بودجه ای خود را این گونه تعریف می کنند یا این که عکس کشور ما عمل می کنند و به همین دلیل است که توسعه یافته اند.
وی ادامه داد: یکی از دلایل زیانده بودن اعتبارات جاری در کشور ما به خاطر نظام سیاسی حاکم بر کشور است و به دلیل تاثیر مردم در انتخابات مختلف از جمله ریاست جمهوری و مجلس، منتخبین مردم پس از انتخاب شدن به دنبال پس دادن تعهد خود به عده ای خاص هستند و دیگر فرصتی نمی کنند تا به فکر امور توسعه ای کشور باشند.
پوری حسینی افزود: به همین دلیل است که پس از انتخابات کسی از رئیس جمهور و نمایندگان مجلس نمی پرسد که چرا وضعیت کشاورزی، جاده و راهها، زیرساختهای صنعتی و ... این گونه است و پروژه ها به ثمر نمی رسد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: توسعه مفهومی است که اگر اتفاق بیفتد در همه شاخص ها رخ می دهد و وقتی توسعه اقتصادی در کشور صورت گیرد، در پی آن و همزمان توسعه سیاسی و فرهنگی در جامه رخ می دهد.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر با دولت بسیار بسیار بزرگ در کشور مواجه هستیم که همه اعتبارات را می بلعد. بعلاوه این که در برخی موارد اشتغال بیش از حد بالا و غیرضابطه مند موجب شده است تا هر زمان اقدام به خصوصی سازی و واگذاری واحدهای دولتی می کنیم با مقاومتهای بسیار زیادی روبرو شویم که این موضع موجب شده است دیواری کوتاه تر از خصوصی سازی در کشور نباشد.
پوری حسینی تاکید کرد: اگر خصوصی سازی به معنای کوچک سازی دولت انجام نشود کشور راهی به سوی توسعه نخواهیم برد؛ چرا که همه منابع توسط دولت بلعیده می شود و چیزی برای توسعه باقی نخواهد ماند.
وی همچنین با تاکید بر لزوم الگوبرداری از کشورهای دیگر در خصوص افزایش توسعه در کشور گفت: موانع ساختاری توسعه در ایران عبارتست از وجود دولت بسیار بسیار بزرگ که همه منابع درآمدی را می بلعد و علاوه بر این کسانی که از دولت مطالباتی دارند و به دنبال منافع شخصی هستند، خواسته شان در راستای بزرگتر شدن دولت است.
پوری حسینی تصریح کرد: در کشور هیچ ارگانی به جرات و صراحت سازمان خصوصی سازی در مسیر توسعه قدم برنمی دارد و با وجود همه مقاومتها و موانع، این سازمان کماکان در راستای کوچک سازی دولت قدم برمی دارد. بنابراین باید همه کمک کنند تا دولت کوچک و از اقتصاد خارج شود.

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1395/08/25 16:16
تنظیمات قالب