سـرمایـه گـذاری برای تـولید
دوشنبه - 06 مرداد 1404
EN
رئیس کل سازمان خصوصی سازی خبر داد:

تلاش دولت برای اجرای خصوصی سازی با هدف توسعه اشتغال و بهره‌وری بیشتر

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: کمیسیون اقتصادی دولت مکلف شده است تا کمک کند خصوصی سازی با هدف توسعه اشتغال و بهره‌وری انجام شود.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: کمیسیون اقتصادی دولت مکلف شده است تا کمک کند خصوصی سازی با هدف توسعه اشتغال و بهره‌وری انجام شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ پوری حسینی در گفتگو با بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما گفت: از مجموع ۱۱۱۱ شرکتی که در لیست واگذاری ها بودند ۵۵۰  شرکت واگذار شده ‌اند که از این میان، ۶۰ شرکت به صورت کنترلی واگذار شده است یعنی خریدان حق انتخاب مدیر عامل را داشته‌اند.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: زمانی سهمی را بصورت غير كنترلي می‌فروشیم بدين معني که دارنده آن تنها می‌تواند یک يا دو عضو هیت مدیره  را انتخاب کند در این مورد، اگر اتفاقی چه خوب و چه بد برای شرکت بیفتد نمی‌توانیم بگوئیم آن اتفاق متاثر از خصوصی سازی است.
وی ادامه داد: ولی وقتی یک بلوک ۵۱ درصدی یا بیش از این مقدار را می‌فروشیم، بديهی است که خریدار حق انتخاب مدیرعامل را دارد و عملكرد خوب و يا بد آن شرکت پای خریدار نوشته می‌شود و اصطلاحا به شرکت‌هایی که بلوک بالای ۵۰ درصدی آن فروخته می‌شود واگذاری کنترل شده يا كنترلي می‌گویند.
رییس کل سازمان خصوصی سازی در پاسخ به این پرسش که آیا از ۵۵۰ شرکت فروخته شده، فقط ۶۰ بلوک بالای ۵۰ درصد بوده است گفت: بله. البته تعدادی از این شرکتها را ما کنترلی واگذار کردیم ولی از آنجاکه در قالب رد دیون واگذار شده‌اند و این واگذاری رقابتی نبوده، آن شرکت‌ها را ملاک عمل قرار نمی‌دهیم، چون برای واگذاری آنها اجبار وجود داشته و عملا شبه دولتی ‌ها مالک آنها بوده‌اند ولی آن ۶۰ شرکت هم این ویژگی را دارا هستند که  کنترلی واگذار شده ‌اند و هم در يك رقابت واگذار و فروخته شده‌اند.
پوری حسینی افزود: زمان‌هایی است که ما مجبوریم سهام متعلق به دولت را بفروشیم، دولت در شرکتی فقط ۲۰ درصد سهام دارد در آنجا بیش از ۲۰ درصد را نمی‌توانیم و نداریم که واگذار کنیم؛ اما اگر شرکتی بیش از ۵۰ درصد از سهامش در اختیار دولت باشد، آن سهام را تقسیم بر سه یا چهار کنیم. مثلا ۲۰ درصد ۲۰ درصد بفروشیم ولي اگر اين سهام بلوكي بصورت يكجا فروخته و واگذار شود بهتر خواهد بود تا اينكه جدا جدا و بصورت سهام خرد  فروخته شود.
وی در پاسخ به اینکه تجربه نشان می‌دهد خصوصی سازی در ایران در دو دهه گذشته به دلیل نگاه در آمدزایی یا ترمیم کسری بودجه دولت موفق نبوده شما این حرف را قبول دارید یا خیر؟ اظهار کرد: خصوصی سازی یا به معنی مال فروشی و بنگاه فروشی است و یا به معنی افزایش کارآیی و بهبودی شاخص‌ها در اقتصاد است، این دو را نمی‌توان با یکدیگر جمع کرد و یکی باید محور قرار گیرد. اغلب در گذشته نگاه درآمد زایی مطرح بوده و خصوصی سازی را  به این سمت هول داده است که دارایی را به بالاترین قیمت بفروشند.
رییس کل سازمان خصوصی سازی ادامه داد: این نوع فروش‌ها نمی‌تواند با تعهد گرفتن از افراد برای سرمایه گذاری جدید و افزایش تولید و اشتغال توام باشد و بر عکس در واقع این موضوع به منظور هل دادن خریدار به سمت تعطیل کردن بنگاه  و فروختن اموال آن است این نکته  را هئیت دولت به ما تذکر داده که لااقل برای شرکت‌های غیر بورسی این موضوع مراعات شود.
پوری حسینی تاکید کرد: بر این اساس کمیسیون اقتصاد دولت مکلف شد که به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد و کمک کند که خصوصی سازی با هدف توسعه اشتغال و بهره‌وری انجام شود.
انتهای پیام/

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1395/05/07 16:18
تنظیمات قالب