سـرمایـه گـذاری برای تـولید
دوشنبه - 06 مرداد 1404
EN
رئیس کل سازمان خصوصی سازی؛

اجرای اصل 44 راه کار درمان اقتصاد کشور است

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: اجرای اصل 44 قانون اساسی و کوچک شدن تصدی گری های دولت، از جمله راه‌های درمان اقتصاد است.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: اجرای اصل 44 قانون اساسی و کوچک شدن تصدی گری های دولت، از جمله راه‌های درمان اقتصاد است.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ پوری حسینی در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر گفت: مقاومت مدیران دولتی در برابر خصوصی سازی، طبیعی و این اتفاق به عنوان یک آسیب همیشه مطرح بوده است و مطلب جدیدی نیست. اما برخی اوقات این مخالفت ها از حد فراتر می رود و تلاش می کنند سازمان خصوصی سازی موفق نشود.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه سیاست های اصل 44 سیاستی نیست که تصادفی و بدون مطالعه انجام شده باشد گفت: اجرای این اصل و کوچک شدن تصدی گری های دولت، از جمله راه‌های درمان اقتصاد است.
وی افزود: در پنج سال اول از سال 1380 تا سال 1385 خصوصی‌سازی به جهت اینکه در صدر اصل 44 عبارتی نوشته بود که اجازه واگذاری شرکت‌های بزرگ را نداشت این شرکت ها خصوصی سازی نمی شد، اما با ابلاغ سیاست‌های اصل 44 ، دولت مجاز شد که شرکت‌های بزرگ را هم واگذار کند.
پوری حسینی اضافه کرد: از سال 1385 تا سال 1392 خصوصی سازی پیشرفت چندانی نداشت، اما واگذاری صورت پذیرفت. همچنین در سال 1384 واگذاری‌های زیادی انجام دادیم و در سال 1383، در صد و پنجاه شرکت سهام دولتی را فروختیم.
وی افزود: در دولت یازدهم با همراهی مجلس شورای اسلامی که رد دیون را ممنوع کرد و سهام عدالت هم ساماندهی شد، در سال 1394 صد درصد و در سال 1393 ، هشتاد و هفت درصد واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی است، در حالی که در گذشته حدود 17 درصد واگذاری‌ها به بخش خصوصی، واقعی بود.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: اینکه در زمینه خصوصی سازی از روش آلمان در ایران استفاده کنیم اراده فوق العاده ای لازم دارد. بعلاوه این که در خصوصی سازی دیوار بلند دیگری به جز مقاومت مدیران داریم که بعضاً ساختار بنگاه های ما از پایه ویران است.
پوری حسینی ادامه داد: تا زمانی که قیمت برق را رقابتی نکردیم امکان خصوصی سازی را در وزارت نیرو برای تولید و توزیع برق نخواهیم داشت و در حوزه گاز هم که به شدت یارانه‌ای است دچار این مشکل هستیم و باید قیمت گاز هم واقعی شود.
وی گفت: بخشی از شرکت هایی را که نمی توانیم واگذار کنیم علتش این است که ساختار آن اصلاح و قیمت ها واقعی نشده است. البته امیدواریم روش خصوصی سازی فعلی آسیب شناسی شود تا موفقیت ها در این زمینه بیشتر گردد.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: در طول این 14 سال حدود 550 شرکت واگذار شد اما هدف، دو برابر آن بود. بعلاوه این که شرکت های توزیع برق و گاز با توجه به دلایل فوق بنا به اضطرار خصوصی سازی نشد. با این حال روش هایی وجود دارد که با هزینه کمتر و سریعتر خصوصی سازی کنیم.

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1394/08/27 10:28
تنظیمات قالب