در آیین بازگشایی نماد سرخابیها در فرابورس و آغاز معاملات ثانویه دو باشگاه، رئیس کل سازمان خصوصی سازی اعلام کرد؛
شفاف شدن وضعیت استقلال و پرسپولیس با واگذاری سهامشان
رییس کل سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه واگذاری سرخابیها باعث بازگشایی جعبه سیاه این دو باشگاه شد، گفت: وضعیت استقلال و پرسپولیس با واگذاری سهامشان شفاف شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، در آیین بازگشایی نماد سرخابیها در فرابورس و آغاز معاملات ثانویه دو باشگاه که امروز در محل سالن اجتماعات وزارت امور اقتصادی و دارائی برگزار شد، حسین قربانزاده رئیس کل سازمان خصوصی سازی اظهار داشت: فراز و نشیبهای زیادی را برای بورسی شدن سرخابیها طی کردیم.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه جعبه سیاه باشگاه استقلال و پرسپولیس با این واگذاری باز شد، افزود: همه متوجه این مسئله شدند که گره کور مدیریت و اداره دو باشگاه باز نمیشود، مگر آنکه مدلی در پیش گرفته شود که در آن شاهد شفافیت، انضباط مالی و مشارکت مردمی باشیم.ضمن این که به این مسئله توجه شد که سودآوری اقتصادی و جریان نقدینگی ٢ باشگاه فقط در قالب افزایش سرمایه و واگذاری صورت میپذیرد.
وی اضافه کرد: دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اولین باشگاههایی بودند که برای آنها افزایش سرمایه از محل تقدم صورت گرفت.
قربان زاده با بیان این که بر اساس پیگیریهای انجام شده قرار بر این است تا نماد باشگاه پرسپولیس در روز شنبه بازگشایی شود، اظهار داشت: در بازگشایی امروز نماد استقلال ١٤٤ میلیون برگه سهم به ارزش ٥٨ میلیارد تومان معامله انجام شد که بیش از ١٣٠ میلیون برگه سهم توسط سهامداران حقیقی خریداری شد.
رییس کل سازمان خصوصی سازی به تشکیل کمیته مصارف برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اشاره کرد و اظهار داشت: این کمیته با حضور مدیران عامل دو باشگاه و معاون وزیر ورزش برگزار میشود و دارای مصوبات مشخصی است که به حضور مردم هم رسید.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین مصوبه این کمیته درصدهایی بود که باشگاهها میتوانستند از این محل برای تسویه بدهی خود استفاده کنند، گفت: از این طریق حدود پنج درصد برای پرداخت بدهیهای معوق، پنج درصد برای بازارگردانی و تقریباً ۶۵ درصد برای سرمایهگذاریهای بلندمدت استفاده میشود.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی اظهار داشت: رقابت اصلی در زمین بازی است نه در تابلوی معاملات و باید به طور حتم معاملات دو باشگاه بر اساس منطق صورت پذیرد.
مصطفی آجرلو نیز در این نشست تصریح کرد: منصفانه بگویم اگر حسین قربانزاده معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان خصوصی سازی و همکاران وی نبودند این اتفاق خوب برای سرخابی ها نمیافتاد و باید به خاطر این حرکت جهادی و انقلابی به همه آنها خدا قوت بگوییم. ما در ۸ ماه اخیر بیشتر تمرکز خود را روی این مساله گذاشتیم تا پس از سالها انتظار بتوانیم گامی رو به جلو برداریم و امروز باید بابت این اتفاق خوب و مبارک به همه اهالی فوتبال فارغ از هر رنگی تبریک بگوییم.
مدیرعامل باشگاه استقلال تهران ادامه داد: واقعیت این است که این کار در یک قرارگاه جهادی آغاز شد و همه برای رسیدن به یک هدف مشترک تلاش مضاعفی را در دستور کار قرار دادند. امروز دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بدون هیچ پوششی اطلاعات خود را به نمایش میگذارند و جامعه میتواند ما را در تابلوی بورس رصد کند. استقلال و پرسپولیس دو بنگاه اقتصادی بزرگ با میلیونها هوادار هستند که میتوانند بازار را کنترل و مدیریت کنند.
وی یادآور شد: این کار نیاز به شجاعتی داشت که از مشکلات هراس به دل راه نداده و با درایت به پیش بروند. اگر شجاعت این تصمیم نبود مشکلات پا برجا میماند، امروز دو باشگاه استقلال و پرسپولیس فاتح دو قله بزرگ بورس شدند و این آغاز راهی رو به جلو با حضور ۳۰ میلیون هوادار است. امروز در میان تمام باشگاههای فوتبالی استقلال و پرسپولیس هستند که خود را در معرض دید قرار دادند و این کار بزرگی است.
آجورلو تاکید کرد: با این روندی که آغاز کردیم در ۵ سال آینده ثروتمندتر خواهیم بود و میتوانیم بازیکنان بهتری را جذب کنیم. نمیشود گزارشی در ۱۰۰۰ صفحه برای AFC بفرستیم و در آن صداقت نباشد، ما نباید حرفی غیرواقعی بزنیم و این مساله قابل تامل است.
مدیرعامل باشگاه استقلال تهران با تقدیر از حمایتهای رئیس جمهوری گفت: به شخص اول اجرایی کشور، آیتاله رئیسی تبریک میگویم. با موافقت وی، وزیر اقتصاد، ورزش و دادگستری تصمیم گرفتند حرکتی آغاز شود که به سرانجام برسد و مهمترین اتفاقات در تصمیمسازیها است.
وی همچنین تاکید کرد: متاسفانه برخی ما را به غلط قضاوت میکنند اما به همه آنها میگویم اگر حق ما را میدادید امروز وضع استقلال و پرسپولیس این گونه نبود اما به جد و با اعتقاد میگویم ما همه فرزندان نظام و انقلاب هستیم اما حقمان را از صدا و سیما خواهیم گرفت چرا که این حق هوادار بوده و حقالناس است. صدا و سیمای ما از دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس تولید محتوا می کند اما حق این دو باشگاه را نمیدهد.
وی ادامه داد: مگر میشود ورزشگاه را اجاره کنیم اما دوربین خودمان را در آنجا راه ندهند؟ ما که با پخش زنده مشکلی نداریم اما مالک محتوای تولیدی این برنامهها، پرسپولیس و استقلال هستند. سئوال من این است صداوسیما برای برنامه خاله شادونه چقدر هزینه میکند؟ وقتی ما برای صداوسیما ساعتها برنامه تولید میکنیم، آیا نباید حق خودمان را بگیریم؟
رضا درویش هم در این نشست اظهار داشت: این کار بزرگی است که سازمان خصوصسازی انجام داد. دولت، وزارت اقتصاد و وزارت ورزش همکاری داشتند تا این مساله انجام شود.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس با بیان اینکه از سالهای قبل بدهیهای زیادی برای باشگاه به ارث مانده بود، اظهار داشت: اکنون باشگاه به جایی رسیده که بسیاری از بدهیها پرداخت و تعهدات عملی شده است. جالب است در نامه مدیری نوشته بود که ۹۷۵ گرم طلا برای انجام امورات باشگاه از فردی گرفته شده که باید پس داده شود! این مشکلاتی است که در هیچ بنگاه اقتصادی با آن مواجه نخواهید شد.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس افزود: متاسفانه این دو باشگاه(استقلال و پرسپولیس) قائم به یک برنامه خاصی نبوده و خصوصی سازی باعث شد تا فکر عاجلی کرده و بدهیها را به صفر برسانیم، چراکه باشگاه بدهکار نمیتواند در بورس باشد. باید از سهامدارانی دفاع کنیم که برای خرید سهام اقدام کردهاند چراکه این حق الناس است.
درویش با بیان اینکه صداوسیما برای خرید و ساخت یک سریال و یا برنامه تلویزیونی هزینه گزافی میکند، گفت: نهایتا این سریالها در یک شبکه پخش میشوند. ما هر هفته بازی داریم که تمام شبکههای تلویزیونی چند روز از بازی ما استفاده میکنند. پول تبلیغات را میگیرند اما هیچ چیز به ما نمیرسد.
مدیرعامل پرسپولیس اظهار داشت: باید حق باشگاهها را بدهند ولی متاسفانه تا امروز بر حسب مشکلاتی که وجود دارد، پولی به ما داده نشده است. اگر حق ما را بدهند دیگر برای فراهم کردن هزینهها، دستمان را جلوی دیگران دراز نمیکنیم.
وی افزود: بارو کنید اگر در این سالها حق پخش تلویزیونی داده میشد، علاوه بر تامین هزینههای باشگاه، میتوانستیم در مناطق محروم مدرسه فوتبال پرسپولیس را تاسیس کرده و حتی در رشتههای دیگر هم تیمداری کنیم.
درویش تصریح کرد: امیدوارم روزی برسد که چشم بینا و گوش شنوایی باشد تا درخواستهای ما را ببینند و بشوند. این حق باشگاههاست.
نظر دهید