سـرمایـه گـذاری برای تـولید
دوشنبه - 27 مرداد 1404
EN

خصوصي‌سازي بانك‌ها در انتظار نظر هيات وزيران

تمامي مراحل خصوصي سازي بانكها طي شده است و عملياتي شدن آن وابسته به نظر هيات وزيران است.

تمامي مراحل خصوصي سازي بانكها طي شده است و عملياتي شدن آن وابسته به نظر هيات وزيران است.

 

سيدحميد پورمحمدي - معاون امور بانكي، بيمه‌يي و شركتهاي دولتي وزير امور اقتصادي و دارايي - در گفت‌وگو با ايسنا، در پاسخ به اين سوال كه بانكها چگونه از طريق افزايش سرمايه، حق تقدم خود را به فروش مي‌رسانند؟ تصريح كرد: برنامه‌هاي خصوصي سازي بانكها نهايي شده و براي هيات عالي واگذاري ارسال شده است.

او سازوكار خصوصي سازي بانكها را به دو گونه عنوان كرد و گفت: در يك روش سهام آن مستقيما به فروش مي‌رسد و ديگري آن كه حق تقدم آن به فروش مي‌رسد.

وي ادامه داد: فروش حق تقدم به اين معناست كه سرمايه بانك افزايش مي‌يابد. اين امر براي نظام بانكي بهتر است؛ يعني اگر بتوان به ميزان پنج برابر افزايش سرمايه حق تقدم به فروش رساند، بدان معناست كه قدرت بانك پنج برابر افزايش مي‌يابد.

به گفته پورمحمدي، به دولت پيشنهاد مي‌شود كه بيشتر از طريق واگذاري حق تقدم به خصوصي سازي بانكها اقدام كند، اما در نهايت هيات عالي واگذاري تصميم گيرنده اصلي است.

وي ادامه داد: در برنامه‌اي كه به هيات عالي واگذاري ارائه شد، مطرح شده است كه براي خصوصي سازي بانكها حدود 5/1 سال تلاش شده است و سه كارگروه آماده سازي شفافيت مالي، به‌كارگيري تجارت جهاني و تنظيم كننده قوانين و مقررات كار خود را آغاز كرده‌اند.

معاون وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينكه فعاليت اين سه كارگروه تا پايان سال گذشته به اتمام رسيد، خاطرنشان كرد: بعد از جلساتي با سازمان بورس اوراق بهادار سازمان خصوصي سازي و بانكها تشكيل شد. اين اقدامات دو هفته پيش نهايي و پيشنهادات به هيات عالي واگذاري ارائه شد.

پورمحمدي ادامه داد: هيات عالي واگذاري بحث خصوص سازي بانكها را تصويب كرد و به هيات وزيران ارسال شد و بررسي آن بايد انجام و نتيجه حاصله مطرح شود/

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1386/05/07 11:10
تنظیمات قالب