تصويب واگذاري برخي پتروشيميها درقالب دو هلدينگ عسلويه و بندرامام
معاون سازمان خصوصيسازي با اعلام تصويب تشكيل دو هلدينگ عسلويه و بندر امام تا دو ماه آينده گفت: قرار شد برخي شركتهاي پتروشيمي در قالب اين دو هلدينگ و باقي شركتهاي اين صنعت به همان روال قبلي واگذار شوند.

معاون سازمان خصوصيسازي با اعلام تصويب تشكيل دو هلدينگ عسلويه و بندر امام تا دو ماه آينده گفت: قرار شد برخي شركتهاي پتروشيمي در قالب اين دو هلدينگ و باقي شركتهاي اين صنعت به همان روال قبلي واگذار شوند.
اسماعيل غلامي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، به برگزاري جلسهايي با مسئولان اصل 44 شركت ملي صنايع پتروشيمي در هفته گذشته اظهار داشت: براساس پيشنهادات و تصميمات كارگروه مربوطه مقرر شد در واگذاري شركتهاي پتروشيمي، دو هلدينگ با نامهاي عسلويه و بندر امام (بندر ماهشهر) ايجاد و طي آن برخي از شركتهاي اين صنعت با يكديگر ادغام شوند.
وي ادامه داد: اين اقدام در راستاي پيشنهاد و درخواست مديرعامل شركت بورس و توافق مسئولان وزارت نفت صورت گرفت تا با توجه به وابستگي برخي از شركت هاي پتروشيمي ، همبستگي و رفع نيازهاي شركت هاي پتروشيمي برقرار باشد.
وي ادامه داد: براين اساس، بررسيهاي لازم براي ادغام برخي شركتهاي اين صنعت در هفته جاري انجام و برمبناي آن طرحي ارائه و ساختاري تهيه خواهد شد و تا دوماه آينده اين دو هلدينگ تشكيل مي شوند و در مرحله بعدي تراز نامه تلفيقي مربوطه نيز آماده مي شود تا زمينه عرضه سهام اين دوهلدينگ در بورس فراهم شود .
به گفته غلامي باقي شركتهاي پتروشيمي مانند پتروشيمي خراسان و تبريز نيز به همين روال قبلي و به صورت مجزا واگذار خواهند شد و تشكيل هلدينگ ها شامل شركت هاي واگذار شده نمي شود.
*پولي به سازمان بنادر داده نمي شود
معاون سازمان خصوصيسازي در رابطه با درخواست برخي از مسئولان سازمان بنادر و دريانوردي درباره بازگرداندن درآمد حاصل از فروش بلوك 24/42 درصدي سهام تايدواتر تأكيد كرد: در اين رابطه هفته گذشته نامهايي از سوي سازمان بنادر به سازمان خصوصيسازي ارسال شد كه در جواب عنوان شد اين موضوع به سازمان خصوصيسازي ربطي ندارد چرا كه مبلغ حاصل از فروش سهام تاير واتر (به مبلغ 164 ميليارد تومان) به حساب خزانه واريز نشده است.
غلامي گفت: مسئولان سازمان بنادر بايد اين درخواست را به خزانه ارائه دهند هر چند كه براساس قانون درآمد حاصل از فروش شركتها به حساب دولت منظور ميشود.
وي ادامه داد: بر اساس سياستهاي اصل 44 درآمد حاصل از واگذاري شركت ها پس از فروش بايد از سوي سازمان خصوصي سازي به حساب خزانه دولت واريز شود اما مسئولان سازمان بنادر و دريانوردي اعلام كرده اند اين منابع حق سازمان بنادر ودريانوردي است و بايد به حساب سازمان بنادر واريز شود كه چنين امكاني وجود ندارد.
غلامي خاطر نشان كرد : اگر سازمان بنادر و دريانوردي به منابع مالي نيازمند است بايد اين موضوع را از طريق خزانه دولت پيگيري كند تا از طريق رديف بودجه منابع مورد نياز خودر ا تامين كند.
به گزارش فارس ، سهام شركت تايد واتر در روز 23 شهريور پس از 7روز رقابت فشرده به فروش رفت و دو رقيب سرسخت و خريدار اين بلوك يعني سرمايهگذاري مهر اقتصاد ايرانيان و شركت هندي - اماراتي «ايندوجا» در جريان اين رقابت از تصاحب اين بلوك جا ماندند و شركت تاسيسات دريايي با تاسيس شركت كوچك و جديدي به نام نگين ساحل رويال اقدام به خريد بيش از91 ميليون سهم تايدواتر به قيمت هرسهم 18هزار و 3 ريال كرد.
شركت تاسيسات دريايي ايران پس از اين خريد درصدد پيدا كردن شريك جديد مالي براي تامين منابع مالي برآمدند بر همين اساس مديران اين شركت به يكي دو مجموعه مالي پيشنهاد دادند كه با خريد درصدي از سهام شركت نگين ساحل رويال در مديريت تايدواتر شريك شوند.
با نزديكشدن به پايان مهلت پرداخت وجه نقد معامله اين موضوع حساس تر شد اما با توجه به اينكه امكان انتقال درصدي يا همه سهام تايد واتر به شريك مالي تاسيسات دريايي وجود نداشت در نهايت مقرر شد كه مالكيت شركت نگين ساحل رويال به شريك مالي تاسيسات دريايي واگذار شود تا اين معامله قطعي و ختم به خير شود.