واگذاري سهام 12شركت پتروشيمي، بيمهاي و بانكي
ايران اکونوميست: بر اساس برنامه چهارم توسعه، دولت مكلف شده است، بدهيهاي خود به سازمان تامين اجتماعي را تا پايان اين برنامه (سال 88) به صفر برساند، بدهي جديدي ايجاد نكند و معادل نرخ اوراق مشاركت يا سود بانكي، به بدهي خود، سود اختصاص دهد.
ايران اکونوميست: بر اساس برنامه چهارم توسعه، دولت مكلف شده است، بدهيهاي خود به سازمان تامين اجتماعي را تا پايان اين برنامه (سال 88) به صفر برساند، بدهي جديدي ايجاد نكند و معادل نرخ اوراق مشاركت يا سود بانكي، به بدهي خود، سود اختصاص دهد.
بدهيهاي سنواتي دولت به اين سازمان بيمهاي كه در سالهاي دور، ايجاد و هر از چند گاهي، بخشي از آن، در برنامههاي اول، دوم و سوم پرداخت شده است، مابقي به سالهاي بعد منتقل شد، تا آنكه رقم اين بدهي در سال گذشته و بنا به گفته مديرعامل سازمان تامين اجتماعي به رقمي بالغ بر هفت هزار ميليارد تومان رسيد.
طبق قانون بودجه سال 86، دولت بايد دو هزار و700 ميليارد تومان از بدهيهاي خود به سازمانهاي طلبكارش را از محل فروش و واگذاري سهام شركتها و كارخانجات دولتي پرداخت ميكرد كه سهم تامين اجتماعي از اين محل، يك هزار و 280 ميليارد تومان تعيين شده بود.
بازپرداخت نشدن بدهيهاي تامين اجتماعي به علاوه خدماتي كه بر اساس قانون، بايد به بيمهشدگان تحت پوشش ارائه ميشد، باعث قوت گرفتن شايعه ورشكستگي و رسيدن به نقطه سربه سري منابع و هزينههاي سازماني سازمان تامين اجتماعي شد كه به اذعان مسوولانش، جمعيتي 28 ميليوني را در بر گرفته، تا آن كه در نيمه دوم سال گذشته، اخباري مبني بر واگذاري سهام هفت شركت نفتي و پتروشيمي اين نويد را داد، تا اين سازمان در سالهاي آينده از عهده تعهدات قانوني خود از جمله پرداخت غرامتهاي ناشي از حوادث كار، بيمههاي درماني، اجتماعي، پرداخت مستمري و غيره برآمده و با مشكلات كمتري مواجه شود، به طوري كه واگذاري سهام چنين شركتهايي به معناي سرمايهگذاري بلندمدت بوده و اين امر به نوبه خود، نيز به معناي جبران كسريهاي سازمان در بخشهايي چون پرداخت مستمريهاست.
مديرعامل سازمان تامين اجتماعي در مورد سهامهاي واگذار شده دولت به اين سازمان در گفتوگو باايسنا، گفت: بر اساس ليست ارسال شده، سهام پنج شركت پتروشيمي خراسان، تبريز، مارون، اميركبير و فناوران به ترتيب با 95/43، 56/11، 56/11، 023/10 و 481/8 درصد به اين سازمان واگذار شد.
ضيايي افزود: علاوه بر واگذاري56/11 درصد از سهام هر يك از پالايشگاههاي نفت اصفهان و تبريز، سهام سه شركت بيمهاي دانا با 13/23 درصد، آسيا با 56/11 درصد و البرز با 56/11 درصد نيز به تامين اجتماعي واگذار شده است.
به گفته وي، همچنين 42/15 درصد از سهام بانك ملت و 33/48 درصد از سهام شركت روكش چوبي ايران در راستاي پرداخت ديون دولت در اختيار سازمان تامين اجتماعي قرار گرفته است.
مديرعامل سازمان تامين اجتماعي، ارزش ريالي كل سهام واگذار شده به اين سازمان از سوي دولت را يك هزار و 280 ميليارد تومان اعلام و تصريح كرد: سود ديون دولت، هر ساله به نرخ روز محاسبه و در قالب واگذاري بهترين و با ارزشترين سهامها به اين سازمان پرداخت ميشود.
وي گفت: اين سهامها به صورت تحميلي در اختيار اين سازمان قرار نميگيرد، بلكه تامين اجتماعي حق انتخاب سهام شركتهاي معرفي شده، از سوي دولت را دارد.