سـرمایـه گـذاری برای تـولید
جمعه - 17 مرداد 1404
EN

قابليت عرضه45 درصدي سهام بانك ملت در بورس

30 بهمن ماه اولين بانك دولتي وارد بورس شده و پنج درصد آن به عنوان كشف قيمت به عموم عرضه مي‌شود كه با توجه به كاهش10 درصد از سهام عدالت قابليت 20 تا 45 درصدي عرضه سهام اين بانك در بورس وجود دارد.

30 بهمن ماه اولين بانك دولتي وارد بورس شده و پنج درصد آن به عنوان كشف قيمت به عموم عرضه مي‌شود كه با توجه به كاهش10 درصد از سهام عدالت قابليت 20 تا 45 درصدي عرضه سهام اين بانك در بورس وجود دارد.

 

دكتر اسماعيل غلامي ـ ‌معاون امور آماده سازي سهام و شركت‌هاي سازمان خصوصي سازي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص ميزان عرضه بانك ملت در بورس گفت:‌ در روز اول پنج درصد از سهام بانك به عنوان كشف قيمت وارد بورس شده و 25 درصد از سهام بابت رد ديون و30 درصد به سهام عدالت تعلق مي‌گيرد بنابراين 45 درصد ديگر قابليت عرضه در بورس را دارد البته اين امر بستگي دارد كه20 درصد سهم دولت در آن باقي بماند يا خير.

وي توضيح داد: زيرا در قانون صدر اصل 44 قانون اساسي مقرر شده است كه 20 درصد مجموعه سيستم بانكي در اختيار دولت باقي بماند بنابراين در اين صورت تا 45 درصد از سهام اين بانك مي تواند در بورس عرضه شود ولي در حال حاضر 25 درصد مجوز عرضه وجود دارد.

وي در مورد قيمت‌گذاري بانك اظهار كرد: قيمت هر سهم با توجه به ارزش دفتري بانك محاسبه مي‌شود و سازمان خصوصي سازي نمي‌تواند قيمت مورد نظر خود را اعلام كند.

وي با بيان اين كه بايد بانك ملت را با صنعت بانك در بورس مقايسه كرد عنوان كرد: در حال حاضر P/E بانك‌هاي خصوصي حدود پنج است ولي صرفا EPS براي تحليل قيمت بانك تنها عامل نيست و يكي از عوامل ديگر آن ارزش ويژه دفتري است كه دارايي‌ها، منهاي بدهي تقسيم بر تعداد سهام، قيمت سهم را تعيين مي‌كند از سوي ديگر بانك ملت يكي از بانك‌هايي هست كه بيشترين دارايي‌ها را از نظر ساختمان دارد كه اين در قيمت سهم موثر است

غلامي ‌تاكيد كرد:‌ بنابر اين تحليل گران براي تعيين قيمت هر سهم به موارد مذكور توجه كنند.

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1387/11/30 08:47
تنظیمات قالب