خصوصيسازي شركتها يكي پس از ديگري
پنج درصد از سهام شركت فولاد خوزستان معادل 109ميليون و 600 هزار سهم به ارزش 10 ميليارد تومان با هدف كشف قيمت امروز 16 مرداد 86 در بورس آغاز ميشود.
پنج درصد از سهام شركت فولاد خوزستان معادل 109ميليون و 600 هزار سهم به ارزش 10 ميليارد تومان با هدف كشف قيمت امروز 16 مرداد 86 در بورس آغاز ميشود.
به گزارش ايسنا، شركت فولاد خوزستان يكي از شركتهاي مشمول صدر اصل 44 قانون اساسي است كه به عنوان چهارمين شركت خصوصي شده امروز توسط سازمان خصوصي سازي عرضه آن را خواهيم داشت.
همچنين با توجه به واگذاريهاي موفقيتآميز سه شركت قبلي ميتوان همين امر را نشاندهنده عزم جدي دولت نهم در اجراي سياستهاي ابلاغي اصل 44 قانون اساسي دانست.
شركت فولاد خوزستان از شركتهاى زير مجموعه شركت مادر تخصصى سازمان توسعه و نوسازى معادن و صنايع معدنى ايران است كه موضوع فعاليت آن عمليات ذوب و ريخته گرى و نورد فلزات آهن و فولادهاى آلياژى براى توليد انواع مقاطع هندسى استاندارد است.
درج نام در تابلوي فرعي
همچنين نام شركت فولاد خوزستان به عنوان چهار صد و سي و هفتمين شركت پذيرفته شده در نهم مرداد در فهرست نرخ هاي تابلوي فرعي بورس اوراق بهادار تهران درج شد.
شركت فولاد خوزستان در بخش «ساخت فلزات اساسي» گروه و طبقه «ساخت آهن و فولاد اساسي» با كد17-10-27 و نماد«فخوز(Fekhoz) » فعاليت مي كند.
اين شركت در 25 آذر 1367 با نام صنايع فولاد اهواز در اداره ثبت شركتهاي اهواز به ثبت رسيده و بهره برداري آن از سال 1370 آغاز شده است. در سال 1374 نام آن از صنايع فولاد اهواز به فولاد خوزستان تغيير يافت. مركز اصلي آن در اهواز واقع است و شعبه ديگري ندارد.
سرمايه كنوني شركت دو هزار و 192 ميليارد ريال منقسم به دو ميليارد و 192 ميليون سهم هزار ريالي است و سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران با 90 درصد، سازمان تامين اجتماعي با 8/3 درصد، سازمان بازنشستگي كشوري با 6/3 درصد، سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح با 2/1 درصد، سازمان بيمه خدمات درماني با 8/0 درصد، شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي با 46/0 درصد و صندوق ذخيره فرهنگيان با 14/0 درصد تركيب سهام داران اين شركت را تشكيل مي دهند.
همچنين عرضه سهام فولاد در بورس، امكان عملياتي شدن فرصتهاي جديد سرمايه گذاري در بخش هاي نورد و احداث نيروگاه را فراهم و سرعت در اجراي طرح هاي توسعه و در دست اجرا به منظور حصول ظرفيت 2/3 ميليون تن و افزايش بهره وري را ايجاد مي كند.
فولاد خوزستان در سال 83 اقدامات ابتدايي براي ورود به بورس را به مدت شش ماه انجام داد كه منجر به پذيرش مشروط شركت شد و مرحله دوم از آبان 85 شروع شد كه در نتيجه آن نام شركت درج و عرضه اوليه پنج درصد از سهام آن از فردا(16 مرداد) آغاز مي شود.
مس زنگ آغازين خصوصيسازي
همچنين سال گذشته سازمان خصوصيسازي با عرضه سهام شركت ملي صنايع مس ايران در بورس زنگ آغاز خصوصيسازي را در كشور به صدا درآورد. شركت مس اولين شركت مشمول صدر اصل 44 قانون اساسي بود كه سهامش در روز يكشنبه 15 بهمن ماه در بورس عرضه شد.
اين شركت با سرمايهاي معادل 578 ميليارد تومان پس از ورود به بورس به عنوان بزرگترين شركت بورس مطرح شد، اما با عرضه سهام شركت فولاد مباركه در دومين گام خصوصيسازي شركت مس جاي خود را به فولاد مباركه داد و هماكنون شركت فولاد مباركه با هزار و 580 ميليارد تومان سرمايه بزرگترين شركت بورس محسوب ميشود. در حال حاضر ارزش اين دو شركت در مجموع در بورس تهران برابر با 54 هزار ميليارد ريال برآورد ميشود كه حجم بزرگي از بورس تهران را شامل ميشود.
فولاد مباركه ركورد 40 ساله بازار سهام را شكست
همچنين ارزش روز بازار سهام در ابتداي بهمن ماه 85 حدود 37 ميليارد دلار بود كه در پايان بهمن ماه سال گذشته با حضور شركت ملي مس به 41 ميليارد دلار و در پايان سال با حضور فولاد مباركه به 46 ميليارد دلار رسيد و نهايتا ركودهاي40 ساله بازار سهام شكسته و ركوردهاي جديد ثبت شدند. اين ركوردها شامل ركورد عرضه اوليه سهام شركتها به ميزان 474 ميليون سهم (فولاد مباركه)، رشد سرمايه شركتها كه از رقم 525 ميليارد توماني سايپا به 578 ميليارد توماني ملي مس و سپس 1580 ميليارد توماني فولاد منتهي شد، بعد از حدود سه سال ركود افزايش ارزش روز بازار نيز با بيش از سه هزار ميليارد تومان ارزش روز فولاد مباركه شكسته شد.
با تحولات جديد ناشي از اجراي اصل 44 در روزهاي آخر سال 85، سير صعودي شاخص كل (نسبت به سال 84 و ابتداي سال 85) نمود بيش تري يافت و ميانگين بازدهي 3/29 درصدي بازار سهام در طول سال 85 و شاخص قيمت سهام كل بورس در حدود 9880 واحد بيانگر اين رشد نسبي در بازار سهام بوده است.
ورود نخستين شرکت توليد کننده شمش آلومينيوم به بورس
هشت ميليون و250 هزار سهم (معادل پنج درصد) از سهام شركت آلومينيوم ايران (نماد فايرا) نيز در روز دوشنبه 21 خرداد ماه به منظور كشف قيمت عرضه آن در بورس آغاز شد كه در روز اول دولت 4.5 درصد سهام ايرالكو را به بخش خصوصي فروخت و هفت ميليون سهم شركت آلومينيوم ايران (ايرالكو) سومين شركت مشمول اصل 44 قانون اساسي به قيمت هر سهم 1200 تومان با قيمت به فروش رفت.
همچنين اين شرکت با سرمايه 165 ميليارد ريالي با مزيتهايي چون حجم مبناي اندک در بازار سهام، امکان افزايش سرمايه از محل اندوخته و سود انباشته، در دست داشتن 54 درصد از توليد آلومينيوم کشور، حاشيه سود مطلوب و در نتيجه انتظار بازدهي مناسب وارد بورس شده است/