نگاهی به آخرین وضعیت پروژههای نیمهتمام دولت:
31 پروژه ملی نیمه تمام دولت با همراهی مردم تکمیل میشود/ از شاهراه ارتباطی با اروپا تا حل بحران آب در 3 استان
طبق مصوبه کمیته پایش 31 پروژه ملی به تفکیک هر استان، یک پروژه در قالب طرحهای ستارهدار قرار دارد که تکمیل آنها با نقش آفرینی مردم، آینده روشنی را برای کشور رقم میزند.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، پروژه های ستاره دار پروژه هایی هستند که بر اساس مفاد بند 4 ماده 7 آیین نامه اجرایی مولدسازی دارایی های دولت به عنوان اولویت اقدامات مولدسازی در نظر گرفته می شوند، به نحوی که پیشنهاد پروژه های اولویت دار استانی توسط استاندار و پیشنهاد اولویت پروژه های ملی توسط رئیس دستگاه مربوطه صورت می گیرد.
پیشنهادهای فوق در کمیته پایش پروژه های عمرانی نیمه تمام (موضوع بند 4 ماده 7 آیین نامه اجرایی مولدسازی دارایی های دولت) بررسی و اولویت بندی می شود، این گونه پروژه ها که در نهایت با تصویب هیأت عالی مولدسازی دارایی های دولت به عنوان پروژه های ستاره دار معرفی می شوند، در اولویت اقدام برای تعیین تکلیف از طرف مجری قرار خواهند گرفت.
در همین راستا مرتضی روحی سرپرست دفتر مدیریت بهره وری و پروژه های تحولی سازمان خصوصی سازی ضمن تاکید بر استفاده حداکثری از ابزارهای مولدسازی، اظهار کرد: پروژههای نیمه تمام دولت با تاکید بر مردمیسازی اقتصاد نیاز به استفاده از ابزارهای هفت گانه مندرج در بند الف ماده 12 آیین نامه مولدسازی داراییهای دولت است.
85 همت برای 31 پروژه ملی
وی به روند تصویب پروژههای ملی اشاره کرد و افزود: طرحهای پیشنهادی نیمه تمام دولت در کارگروههای استانی و سپس در کمیته پایش بررسی شده و از میان آنها 31 پروژه بهعنوان طرحهای ستارهدار دولت در دستور کار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته که برای تحقق کامل آنها حدود 85 هزار میلیارد تومان برآورد هزینه شده است.
سرپرست دفتر مدیریت بهره وری و پروژه های تحولی سازمان خصوصی سازی اهمیت مشارکت نهادهای خصوصی با بخش دولتی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: بدیهی است که با توجه به کسری بودجه برای اتمام پروژههای ملی تنها راه تامین منابع آن همکاری دولت با نهادهای خصوصی است، به گونهای که نهادهای خصوصی حول وزارتخانهها میتوانند در قالب تعاونیها، صندوقهای سرمایه گذاری و غیره به مولدسازی اموال مازاد دولت کمک کنند، بهنحوی که از میان 31 پروژه ملی، 6 پروژه مربوط به وزارت بهداشت و درمان، 13 طرح مرتبط با وزارت راه و شهرسازی، 1 پروژه زیرمجموعه وزارت کشور و 11 پروژه در حیطه وزارت نیرو می باشد.
مرتضی روحی درباره ظرفیت شرکت های دانش بنیان توضیحاتی داد و افزود: اکنون سازمان در حال ایجاد ساز و کاری مناسب با استفاده از ظرفیت شرکت های حوزه دانش بنیان فناوری اطلاعات برای تحلیل اقتصادی، اجتماعی و فنی پروژه های پیشنهادی از طرف کارگروه های استانی و ملی است، که نتیجه آن تشکیل بانک پروژه های دارای توجیه در بخش های مختلف خواهد بود تا ضمن ایجاد شفافیت به تصمیمگیری صحیح همه ذینفعان منجر شود.
وی در رابطه با لزوم شفافیت در میزان پیشرفت پروژههای ملی به نکاتی پرداخت و اذعان کرد: وقتی اقدامات مهم در پروژههای کلان و نیازشناسی آنها در کشور اطلاع رسانی شود، این پروژها به دغذغه ملی تبدیل میشود و به تنهایی میتواند سرمایه قابل توجهی را جذب کند، در همین راستا اطلاعات کافی از این پروژها در تالار مولدسازی دارایی های دولت ثبت شده است.
بر اساس این گزارش، با توجه به اهمیت 31 پروژه مهم به توضیح نکاتی از آنها میپردازیم:
تکمیل شاهراه ارتباطی با اروپا با تهاتر نفتی
طرح راهآهن غرب کشور به عنوان بزرگترین طرح عمرانی غرب کشور مشتمل بر محورهای اراک (سمنگان)- کرمانشاه به طول 267 کیلومتر و کرمانشاه - خسروی به طول 263 کیلومتر است و در صورت تکمیل قطعه کرمانشاه به خسروی، ایران به شبکههای ریلی بینالمللی متصل خواهد شود. با تکمیل این پروژه ملی، شاهراه ارتباطی ایران و اروپا تکمیل و زیارت برای زوار عتبات عالیات از اقصی نقاط کشور تسهیل می گردد که برای استان موجب توسعه و رونق اقتصادی و اجتماعی، تسهیل در صادرات، مبادلات تجاری، بازرگانی و کشاورزی و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر خواهد شد.
در کنار این موارد ایمنی بالا در حمل و نقل مسافر و بار، کم بودن مصرف انرژی، آلودگی زیست محیطی پایین از مزایای این طرح به شمار می آید. اخیراً طی نامه خیلی محرمانه شماره 1/2545/م و/1402 مورخ 1402/02/30 وزیر محترم راه و شهرسازی تسریع در تکمیل این طرح از محل منابع تهاتر نفت با استجازه از مقام معظم رهبری برای توسعه آزادراه ها و خطوط ریلی اولویت دار را به ریاست جمهوری تأکید و اعلام نموده است، البته الحاق اردبیل و پارس آباد به شبکه راه آهن با ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی نیز موجب اتصال ریلی کشور به آذربایجان و اروپا میشود که میتواند تحول و ظرفیت بزرگی در حمل و نقل منطقه به وجود آورد.
احیای کشاورزی در ری و ورامین با تصفیه فاضلاب
تاسیسات فاضلاب تصفیه خانه جنوب شهر تهران با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیاز به ۲۵۲۱۰ میلیارد ریال اعتبار دارد تا با راهاندازی کامل این تصفیهخانه، فاضلاب جمعآوری شده پس از رسیدن به استاندارد مورد نیاز کشاورزی ، وارد تاسیسات آبیاری زهکشی دشت ورامین و ری شود.
ساخت تنها بیمارستان جنرال در گرگان به جای بیمارستان 80 ساله
علی رغم وجود دانشگاه علوم پزشکی اما پایین بودن سرانه تخت به ازای هر 1000 نفرجمعیت و مستهلک بودن بیمارستان 5 آذر با 80 سال قدمت، اولویت اول پروژههای استان گلستان احداث بیمارستان جنرال است.
تنش زدایی و تامین آب در اولویت اول استانهای هرمزگان، مرکزی و سیستان
شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان 49 درصد از پروژه آبرسانی به شهرهای این استان را پیش برده اما برای تکمیل آن به 24702 هزار میلیارد ریال بودجه نیاز است که از محل منابع دارایی های مازاد تامین مالی میشود، همچنین شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی برای احداث خط انتقال آب به شهر ساوه به 25111 میلیارد ریال نیاز دارد تا 68 درصد از این پروژه را تکمیل کند، علاوهبر این دو استان تامین آب زاهدان و شهرهای منطقه سیستان از دشت تهلاب هم جزو طرح های ستاره دار است که شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران باید برای این پروژه 70000 میلیارد ریال منابع در اختیار داشته باشد.

نظر دهید